diumenge, 9 de maig del 2010

Blanes 2011 (I)

A un any de les properes eleccions municipals les diferents peces del tauler d’escacs mouen fitxa. Des de sa palomera el primer anàlisis de la propera cita electoral.

CiU vol consolidar la seva aposta per l’actual alcalde Josep Trias, i afronta des del govern el seu projecte per Blanes, l’acord de govern extern amb els republicans els ha permès desencallar temes vitals per la ciutat i abandonats en un calaix per l’anterior govern del PSC i EUiA.

El PSC és troba en una situació complexa, des de la direcció nacional del partit dubten de tornar nomenar Josep Marigó, consideren que les seves obsessions els hi van costar l’alcaldia. Això ha fet sorgir una corrent renovadora que aposta clarament perquè la senadora i regidora Pepa Celaya sigui la nova candidata socialista. Veurem com acaba.

EUiA aposta per Joan Salmerón, desprès de la renuncia d’un candidat amb perfil més polític, han apostat per un populisme ple de contradiccions que Salmerón executa sense escrúpols. Lluny queda la bona feina feta per l’històric PSUC.

PDB, la formació sorpresa de les darreres eleccions, amb un discurs demagog van aconseguir dos regidors, veurem si és tornen a presentar o s’ integrant en el partit mare de CiU.

ERC, la referència independentista del municipalisme a Blanes, partit clau en les darreres legislatures que ha sabut assumir amb responsabilitat la seva gestió a Blanes. Malgrat rebre molts atacs, més fruït de la rabieta que no pas de la raó, els fets han demostrat que les seves propostes han sigut beneficioses per Blanes, el temps els hi ha donat la raó en la majoria de les decisions presses. Han sabut trobar amb la seva regidora Conxita Boldú, la persona vàlida per renovar el projecte.

Proper article de sa palomera: Els interessos comuns entre PSC i la CUP

1 comentari:

  1. No comentaré el text, però cal puntualitzar que jo no vaig renunciar. Vam organitzar unes primaries ben licites, i les vaig perdre. Les nostres bases van manifestar-se lliurement i van decidir que el nostre candidat era en Salmeron.
    I gràcies per lo del perfil més politic.

    ResponElimina