dijous, 13 de maig del 2010

EUiA te por de les consultes populars..

Resposta de Marc Puig a un article d'Argemir González contra les consultes per la independència

Desprès de llegir l’escrit de l’exregidor de ICV-EUiA de Blanes, el Sr. Argemir González a la Revista Actual del mes de maig, crec oportú fer quatre consideracions.

En primer lloc, crec que les xifres de participació de les consultes, en la gran majoria de casos, són tot un èxit, ja siguin d’un 14,72% a Reus, d’un 20% a Girona, d’un 26,8% a Olot o les del 71,73% de Rupit, entre moltes altres. Hem pogut observar com la participació ciutadana, des de la base, és totalment possible. Si a més li sumem que totes aquestes mobilitzacions no han rebut el suport institucional ni econòmic de les administracions, i que partits com el PSC, PP i en molts casos ICV-EUiA no han donat suport i han fet l’araquiri quan s’hi han trobat davant, la xifra de la participació encara suposa tot un èxit.

En segon lloc, potser caldria valorar el fracàs de la consulta plena de tupinades i errors de Barcelona sobre la Diagonal de Barcelona, tirada endavant pel Govern Municipal format pel PSC i ICV-EUiA, que ha costat més de tres milions d’euros, on la xifra de participació de moment és molt inferior a la de les consultes. ( i mira que va duren tota una setmana les votacions).

En tercer lloc, les consultes han estat tot un èxit de coordinació, eficàcia, eficiència i rigorositat. Per primer cop, s’ha pogut votar electrònicament en moltes poblacions de forma segura i reservant la privacitat, no com a Barcelona i el cas de l’Alberto Fernández Diaz.

I en quart lloc, totes les coordinadores de les consultes són moviments assemblearis compostos per membres de diferents organitzacions de tot tipus, i que per tant, estan obertes a les aportacions de totes les ciutadanes i ciutadans de la població, independentment de la postura política.

Article de l’Argemi Gonzalez a la revista Actual Maig 2010

Per tant, Sr. Argemir i per tota la ciutadania de Blanes, independentment de si estan pel sí o pel no, si vostè vol que a la pregunta de la consulta de la seva població, reculli l’opció d’una relació federal amb l’Estat Espanyol i la nació catalana, ho té ben fàcil. Participi a les assemblees de “Blanes Decideix” i aporti el seu punt de vista, que n’estic convençut que serà benvingut. Qui sap, si la forma per garantir molta més participació, és fer com a Escòcia i preguntar dues preguntes: una de caire més federal i l’altra de trencament absolut.

Ara bé, l’única forma d’aportar el seu punt de vista és participar-hi de manera activa i no des del “sofà de casa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada